Стартовете за световната купа в Банско бележат страхотен успех

ски купата в банско
Сподели публикацията:

Последвайте ни във Фейсбук и Телеграм!

Стартовете на Световната купа по алпийски ски в Банско на 10-11 февруари установяват нов рекорд по брой участници за текущия сезон в редица дисциплини. Гигантският слалом в събота ще види участието на 85 състезатели от 20 различни държави, превъзхождайки предишния максимум от 71 алпийци, регистриран във Вал д’Изер, Алта Бадиа и Аделбоден. Слаломът също не отстъпва с 95 състезатели от 21 нации, като надминава предишния връх от 74 участника в Шладминг.

Австрия води с най-голям брой спортисти в двете състезания – по 14, последвана от Италия и Швейцария със съответно 12 и 11 участника в слалома и гигантския слалом.

Състезателите от САЩ бяха първите, които пристигнаха в Банско за тренировки, като вече са започнали подготовката си. В съботния гигантски слалом ще участва и лидерът в Световната купа Марко Одермат от Швейцария. За неделния слалом са потвърдили участие водачът в класирането Мануел Фелер от Австрия, както и други ключови състезатели като Даниел Юл от Швейцария и Линус Щрасер от Германия. Марко Шварц от Австрия, победител в слалом тази зима, ще отсъства поради контузия.

България ще бъде представена от Алберт Попов в слалома и Калин Златков, като събитието в Банско се очертава като най-значимото спортно събитие в България за 2024 година, отбелязвайки и 100-годишнината на Българската федерация по ски.

Последвайте ни във Фейсбук и Телеграм!

Сподели публикацията:

Свързани новини

Спорт

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *