Швеция може да прекрати разследването на взривовете на „Северен поток“

швеция спира разследването за северен поток
Сподели публикацията:

Последвайте ни във Фейсбук и Телеграм!

Швеция е на път да спре разследването на експлозиите от 2022 година, които нанесоха щети на газопроводите „Северен поток“, свързващи Русия с Германия през Балтийско море, поради липса на успех в идентифицирането на заподозрени. Това съобщават германски медии, включително „Зюддойче чцайтунг“ и „Цайт“, както и телевизиите Ен Де Ер и Ве Де Ер, позовавайки се на информация от водещия разследването шведски прокурор.

Шведският прокурор Матс Люнгквист предстои скоро да обяви официално прекратяването на разследването. „Утре ще взема решение, но в момента не мога да разкрия повече детайли“, коментира той пред Ройтерс, като остави въпроса отворен.

Разследването се провежда в сътрудничество между Швеция, Дания и Германия, тъй като инцидентите са станали в техните изключителни икономически зони. Въпреки евентуалното прекратяване на шведската част, това няма да повлияе на продължаващото разследване в Германия.

От своя страна, Кремъл, чрез говорителя си Дмитрий Песков, изрази недоволство от липсата на комуникация относно разследването. Москва е поискала информация от западните страни за взривовете на „Северен поток“, но до момента не е получила отговор.

Последвайте ни във Фейсбук и Телеграм!

Сподели публикацията:

Свързани новини

Спорт

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *