Процедурата по смяна на директора на „Пирогов“ е спряна

Смяна на директори в Пирогов
Сподели публикацията:

Процедурата по смяна на директора на „Пирогов“ е спряна заради жалба на досегашния директор д-р Валентин Димитров срещу назначението на Константин Димов на поста. По казуса е излязло определение на Софийски градски съд. Определението може да видите тук. По-рано днес от Министерството на здравеопазването потвърдиха за БНТ, че министър Христо Хинков е освободил от поста досегашния директор Валентин Димитров. Справка в Търговския регистър показа, че решението на министъра е взето още миналата седмица – на 27 ноември – ден преди Хинков да обяви, че в болницата за спешна медицина са открити финансови нарушения.

С друго свое решение министърът на здравеопазването назначи лицево-челюстния хирург Константин Димов за директор на болницата. Рокадата обаче не беше вписана в Търговския регистър. От „Пирогов“ коментираха, че не са получили официално документацията за освобождаването на Валентин Димитров и той продължава да изпълнява функциите на директор. Преди дни Димитров внесе сигнал в Народното събрание, според който му е оказва натиск от бивши служители на болницата, които сега са на високи длъжности в Министерство на здравеопазването.

Зад досегашния директор на „Пирогов“ застанаха твърдо от ГЕРБ и ДПС. От ГЕРБ-СДС дори обвиниха управляващите от ПП-ДБ в кадрувания и заявиха, че ще спрат да подкрепят законопроектите на Министерски съвет в пленарна зала. Отсъствието на депутатите на ГЕРБ-СДС и ДПС провали и насроченото за днес заседание на бюджетната комисия в парламента, на което депутатите трябваше да обсъдят на второ четене промените в данъчните закони.

Сподели публикацията:

Свързани новини

Спорт

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *