Костадин Костадинов: В четвъртък излизаме пред Конституционния съд, за да защитим демокрацията

конституционния съд
Сподели публикацията:

Възраждане организира протест в четвъртък в 9:00 пред сградата на ЦУМ, в центъра на София, където се намира Конституционния съд. „В четвъртък от 9 ч. излизам пред Конституционния съд, за да защитя правото си да бъда питан за бъдещето на собствената си държава. КС се готви да погази конституцията и с новите „съдии“ Атанасова и Белазелков да узакони беззаконието на ППДБ-ДПС-ГЕРБ, с което референдумът за запазване на българския лев, поискан от 604 000 българи, беше отменен.

Ако имате воля, съвест и желание за борба, елате с мен! Елате, за да защитим демокрацията и референдума за запазване на българския лев! Аз ще съм там – пред сградата на ЦУМ, в центъра на София, където се намира т.нар. съд. И няма да съм сам – с мен ще е цялата парламентарна група на Възраждане, както и свободни българи от всякакви граждански организации.“ , призова Костадин Костадинов – председател на „Възраждане“ в социалната мрежа Фейсбук.

Припомняме, че преди две седмици бяха избрани конституционни съдии за последните две места в Конституционния съд. Избраните за конституционни съдии Борислав Белазелков и Десислава Атанасова бяха от квотите на “Продължаваме Промяната“ и “ГЕРБ“. През юли месец “Възраждане“ сезира Конституционния съд заради отхвърления референдум срещу еврото, за който формацията им събра над 600 000 подписа, от които над 400 000 уважени след проверка. Народното събрание отхвърли референдума с мотив, че противоречи на Конституцията и нарушава международни договори, като този за приемането ни в Европа. Повече от 7 месеца след като партията сезира Конституционния съд, той ще заседава, за да вземе решение за съдбата на референдума.

Последвайте ни във Фейсбук и Телеграм!

Сподели публикацията:

Свързани новини

Спорт

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *