Финансова криза в Берлин: Правителството признава липса на средства

финансова криза в берлин
Сподели публикацията:

Последвайте ни във Фейсбук и Телеграм!

За първи път, в историята на федералното управление, един от членовете му откровено призна в телевизионно предаване, че касите на Берлин са празни, съобщава изданието Bild, според информация от Фокус.

Въпреки очакванията за рекордно високи данъчни приходи, достигащи приблизително 916 милиарда евро за 2023 година, в държавния бюджет на Германия не е останало абсолютно нищо. Разходите, които са надминали 800 милиарда евро, налагат спешна необходимост от финансова отчетност. Така, държавният министър Шнайдер обяви, че вече не е възможно предоставянето на допълнителна финансова помощ.

Допълнително, след решение на Конституционния съд, който ограничи възможностите за нови заеми, важни инвестиционни проекти остават без необходимото финансиране. Шнайдер призна, че тези обстоятелства сериозно ограничават действията на правителството, като добави, че подобен развой не е могъл да бъде предвиден.

В контекста на нарастващото недоволство, видео с протести на фермери провокира още едно признание от Шнайдер. Той призна, че налагането на двойно данъчно облагане на моторни превозни средства и селскостопански дизел без предварителни консултации със засегнатите страни е било сериозна грешка.

В интервю за телевизионния канал ARD, Шнайдер, представител на така наречената „светофарна коалиция“, разкри, че правителството е изразходвало значителни суми за пакети за подпомагане в условията на коронавирус и за енергийна помощ, в опит да субсидира цените на газа и електроенергията.

Последвайте ни във Фейсбук и Телеграм!

Сподели публикацията:

Свързани новини

Спорт

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *