Експерт в МО подава оставка заради неизпратени покани до депутати за Богоявленския водосвет

Експерт от МО подаде оставка заради поканите за Богоявленския водосвет
Сподели публикацията:

Последвайте ни във Фейсбук и Телеграм!

Експерт в Министерството на отбраната подаде своята оставка заради неизпратените покани до депутати за Богоявленския водосвет. Министерство на отбраната публикува официална позиция по повод поканените депутати на Богоявленския парад. Ето какво се казва в информацията:

„Във връзка с изказването на председателя на Народното събрание Росен Желязков. Относно поканените официални лица на Водосвета на бойните знамена, флаговете и знамената-светини на Българската армия на 6-и януари 2024 година. Министерството на отбраната информира, че организацията на Водосвета, който се провежда традиционно на Богоявление, е съгласно държавния протокол. Тя не е променяна от над 20 години“

В изявлението се казва, че поканите се изпращат на базата на стандартен списък, според протоколните изисквания, който се актуализира периодично. „Министърът на отбраната възложи незабавна проверка, която показа, че процедурата е спазена и са били поканени председателят и зам.-председателите на Народното събрание, както и целият състав на Комисията по отбрана“, съобщават още от пресцентъра на МО.

„Установен е пропуск по отношение на председателите на парламентарни групи. Експертът, на когото е възложена тази задача, погрешка е ползвал неактуализиран списък, за което сигнализира сам на ръководството и пожела да подаде оставка от заеманата позиция“, се казва още в съобщението. В емоционален пост Кристел Чимширова, експертът, пропуснал да покани депутатите на Богоявленския водосвет, написа, че поема цялатна отговорност и поднася извиненията си на всички колеги, които неоснователно са критикувани.

Сподели публикацията:

Свързани новини

Спорт

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *